Englannin Valioliigan voittaja 2019-2020

Kausi 2019-2020 oli vähintäänkin poikkeuksellinen Englannin Valioliigan historiassa. Se jouduttiin keskeyttämään koronapandemian vuoksi maaliskuussa 2020. Liverpool FC:n pelaajatkaan eivät välttyneet tartunnoilta, mutta siitä huolimatta joukkue onnistui haastavassa tilanteessa ja vei mestaruuden Jürgen Kloppin johdolla 30 vuoden odotuksen jälkeen.

Yksi Englannin menestyneimmistä joukkueista

Vuonna 1892 perustettu joukkue on yksi Englannin Valioliigan menestyneimmistä joukkueista. Liverpool on muun muassa voittanut eniten Euroopan cupin, Mestarien liigan, UEFA Cupin sekä liigacupin mestaruuksia. Peräti 19 mestaruutta kerännyt Liverpool on pääsarjamestaruuksissa toisena heti Manchester Unitedin (20 mestaruutta) jälkeen. Joukkue teki kaudella 2019-2020 Valioliigan kotipiste-ennätyksen ja voitti kaikki vastustajansa ainakin kerran kauden aikana.

Liverpool on suomalaisten suosikki

Brittifutis on lähellä suomalaisten urheiluseuraajien sydäntä ja monen suosikkijoukkue on Liverpool. Tällä on juurensa muun muassa siinä, että Englannin liigan lähetykset olivat ensimmäiset Suomessa televisioidut jalkapallo-ottelut. Vedonlyöntiyhtiö Unibetin tekemän tilaston perusteella Suomessa kannatetaan eniten juuri Liverpoolia.

Kannatusta on helppo osoittaa vaikkapa suosikkipelaajansa pelipaidalla. Liverpool-kaupasta on helppo löytää jotain sopivaa niin pienille kuin suurillekin Liverpool-faneille, jolloin kotisohvalle saa heti autenttisempaa pelitunnelmaa.

Liverpool oli myös ensimmäisiä englantilaisia joukkueita, joka vieraili Suomessa 1980-luvulla, jolloin joukkue teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaisfaneihin. Liverpoolin kotipeleissä soitettu “You’ll never walk alone” saa kylmät väreet kiirimään pitkin selkäpiitä ja joukkoon kuulumisen tunne on vahva.

Jolie Rowe